Início » Tests » IQ-test: Kan du gissa det saknade talet i denna matematiska gåta på 20 sekunder?

IQ-test: Kan du gissa det saknade talet i denna matematiska gåta på 20 sekunder?

Detta IQ-test ger dig en tydligare uppfattning om dina intellektuella förmågor.

Om du gillar logiska spel samt siffror, ekvationer och matematik i allmänhet, då är detta IQ-test precis rätt för dig. Testa dina färdigheter samtidigt som du har kul med denna gåta. Genom att klara denna utmaning kommer du att kallas ett geni, och dina analytiska färdigheter kommer att imponera på alla omkring dig. Så vänta inte längre och anta utmaningen!

Vad förväntas av dig?

För detta test kommer vi att presentera dig med en bild som visar en serie siffror. Varje siffra är inramad och åtföljs av en pil som pekar antingen till nästa bubbla eller till den bredvid. En av dessa bubblor innehåller dock endast ett frågetecken. Observera att siffran sju (7) inte på något sätt är ett misstag. För att lyckas måste du identifiera den siffra som ska stå i bubblan. Det är upp till dig att försöka hitta och förstå logiken i denna sekvens av siffror.

Les også  Visuell gåta: Testa din syn genom att hitta de gömda föremålen i bilden!
© Lunagroup

 

Vad är poängen med den här typen av test?

Först och främst är gåtor och pussel ett bra sätt att koppla av samtidigt som man är produktiv. Att anta denna typ av utmaning hjälper till att träna hjärnan och förbättra en persons intellektuella färdigheter, observations- och analysförmåga och logiska sinne. Tack vare detta test kommer du dessutom att lära dig att koncentrera dig mer, vara uppmärksam på detaljer och vara uthållig när du löser ett problem.

Hur löser du detta matematiska pussel?

Är du redo? Här är det exakta svaret: tolv (12)! Grattis till de som lyckades – ni förtjänar titeln geni. För dig som inte lyckades, oroa dig inte, vi kommer att förklara allt för dig, och vad mer är, du hittar lösningen i bilder nedan.

Les også  Visuellt test: Kan du hitta kaninen på mindre än 10 sekunder?
© Lunagroup

 

Till att börja med var du tvungen att isolera dig för att se till att inget kunde störa dig under testet. Därefter var det viktigt att använda flera metoder och inte tappa modet på vägen. Du var tvungen att prova flera tillvägagångssätt, till exempel division, multiplikation, subtraktion och addition. Sedan var du tvungen att titta närmare på varje talsekvens.

Genom att kombinera dessa tillvägagångssätt skulle du ha insett att cirklarna bildade trianglar, tre gånger tre, och att talet i mitten var resultatet av subtraktionen av talen runt det. Denna logik fungerade dock inte med bubblan som innehöll siffran sju (7). Så du var tvungen att koncentrera dig på denna detalj. Slutligen, om du analyserade bilden noggrant, skulle bara en lösning fungera: siffran i mitten var summan av siffrorna runt den. Så istället för att ta varje tal måste du ta varje siffra.

Les også  Tre skillnader har smugit sig in i dessa bilder. Du måste hitta dem på mindre än 60 sekunder!

Glöm inte att dela detta test på sociala nätverk så att dina vänner och din familj också kan prova det.

Dalia Wallin
Skrevet av : Dalia Wallin