Início » Tests » Mattegåta: Väck ditt inre geni genom att hitta det saknade talet i denna serie.

Mattegåta: Väck ditt inre geni genom att hitta det saknade talet i denna serie.

Detta matematiska pussel anses vara ett av de svåraste just nu. Endast intelligenta personer med ett gott sinne för logik kommer att kunna lösa denna utmaning.

Presentation av den matematiska utmaningen

Dagens matteutmaning är perfekt för att testa din förmåga, men också för att lära dig mer om hur du tänker och fattar beslut. Det är ett utmärkt sätt att utveckla dina färdigheter och kognitiva förmågor. caption id=”attachment_7495″ align=”aligncenter” width=”2560″]© Lunagroup[/caption] Utmaningen ger dig en bild av en hexagon med 9 siffror inuti . Siffrorna är placerade i olika geometriska former, inklusive en kvadrat, en cirkel, en triangel, en femhörning och en sexhörning. För att lösa pusslet måste du hitta det saknade numret på kortast möjliga tid . För att hjälpa dig att hitta lösningen ska du använda maximal koncentration, logik och sunt förnuft för att analysera situationen .

Les også  Skillnadsspel: Hitta 3 skillnader i dessa två bilder som ser likadana ut på 60 sekunder!

Lösning på det matematiska pusslet

Det rätta svaret på denna gåta är 13. Lyckades du hitta samma svar? I så fall har du använt rätt logiskt tillvägagångssätt. Om du inte hittade rätt svar kommer vi att förklara hur man löser denna gåta. För att lösa denna matematiska utmaning var du tvungen att följa logiskt resonemang. Logisk beräkning innebär att man skapar ett förhållande mellan siffrorna och de geometriska formerna som innehåller dem . Så du adderar varje tal till antalet sidor i den geometriska formen (3 + 4 = 7, 6 + 3 = 9 och så vidare). Du får en serie udda tal: 3, 5, 9, 11, 13, 15, 19. Enligt denna logik är det saknade talet 13, eftersom du måste lägga till 4 för att få 17.

© Lunagroup

Vi vill tacka alla som deltog i vårt test i morse och gratulera dem som hittade svaret!

Rebecca Fransson
Skrevet av : Rebecca Fransson