Início » Tester » Ett riktigt geni skulle kunna lösa denna gåta på 20 sekunder

Ett riktigt geni skulle kunna lösa denna gåta på 20 sekunder

Gör ditt stoppur redo, för idag kommer du att behöva vara snabb. Vi kommer att ge dig ett matematiskt pussel som du måste lösa på några sekunder. Den här typen av test är bra för hjärnan, så gör det mesta av det. Ta dig tid att koncentrera dig och börja sedan utmaningen.

Vad är instruktionerna för detta matematiska pussel?

För testa din intellektuella kapacitetvi ska presentera dig för 4 olika verksamheter. De är lite speciella eftersom komponenterna i operationerna, förutom resultaten, är ugglor i tre olika färger. Ditt mål är att hitta resultatet av den sista operationen. och för att göra detta måste du börja med att hitta värdet på varje uggla baserat på de data vi har tillhandahållit. Vänligen observera, du har bara 20 sekunder på dig så håll fokus.

Les også  Hitta värdet på varje objekt och lös den slutliga ekvationen!

Teodora

Vad är poängen med en matematisk gåta?

Matematiska pussel blir allt populärare på nätet. De ger en möjlighet att stimulera sinnet och förbättra förmågan till logiskt tänkande. Denna typ av spel är inte bara ett trevligt sätt att ha kul, utan också ett sätt atttesta hur snabbt du tänker. För att lösa dem så snabbt som möjligt måste du använda din logik och till dina räknefärdigheter. Detta hjälper dig att hitta svaren snabbare och klara tidsgränsen.

De 20 sekunderna är slut. Dags att avsluta.

Svaret för den sista operationen var 8.

Alla våra gratulationer till dem som har hittat svaret inom den utsatta tiden. Era intellektuella förmågor är värdiga ett genis.

För dem som inte förstår ska vi hjälpa dig. Lösningen på detta problem innebär att man analyserar de tre första beräkningarna för att bestämma värdet på varje uggla. Den gröna ugglan har ett värde på 20, eftersom summan av tre gröna ugglor i första raden är lika med 60. Den rosa ugglan har ett värde på 12, eftersom summan av en grön uggla och två rosa ugglor i den andra raden är 44. Den blå ugglan har värdet 1, eftersom summan av en rosa uggla, en blå uggla och två gånger värdet av en blå uggla på den tredje raden är lika med 15. När värdena för varje uggla har bestämts kan svaret på den sista beräkningen hittas genom att subtrahera 12 multiplicerat med 1 från 20, vilket ger 8.

Les også  Mattegåta: Visa vilket mattegeni du är genom att hitta det saknade talet!

Teodora

Vi hoppas att detta matematiska pussel har fallit dig i smaken och Vi uppmanar dig att dela det på dina sociala nätverk.

Petter Nyström
Skrevet av : Petter Nyström
Petter Nyström har vært nettredaktør i mange år og er en mester i alle nettkoder. Han gir deg sine oppdagelser, sine favoritter og til og med små informasjonsbiter. Så hold øynene åpne og følg ham!