Início » Tests » IQ-test: Testa din logiska intelligens! Försök att lösa detta matematiska pussel på rekordtid!

IQ-test: Testa din logiska intelligens! Försök att lösa detta matematiska pussel på rekordtid!

Här är ett IQ-test som sätter dina färdigheter i aritmetik och logik på prov.

Är du bra på matematik? I det här IQ-testet kommer vi att mäta dina räknefärdigheter , ditt logiska tänkande och hur snabbt du kan resonera . Och om du inte är en hejare på matte kan du träna din hjärna med det här IQ-testet.

Visuellt test: ”Kan du hitta det saknade värdet i denna sekvens av ekvationer?

Innan du tar dig an denna utmaning för hjärnanbör du se till att det inte finns några distraktioner som kan störa din koncentration. Är du redo? Nedan finns 4 ekvationer som ser fel ut om man följer logiken i de tecken som används. I själva verket följer dessa ekvationer en annan logik. Genom att hitta denna logik kan du lösa den sista ekvationen. Du har sedan 10 sekunder på dig att lösa denna matematiska gåta och slutföra dagens utmaning. Det är upp till dig!

Les også  IQ-test: Kan du lösa detta matematiska pussel?
© Lunagroup

Visuellt test: det rätta svaret

De 10 sekunderna är slut. Har du hittat logiken i denna sekvens av ekvationer? Vad är lösningen på 7 + 7? Vi avslöjar svaret nedan.

Lösningen

Det saknade värdet är 28. Hur kommer du fram till detta resultat? Följ denna logik: 4 + 4 = 8, sedan 8 + 8 = 16, så 4 + 4 = 16. 5 + 5 = 10 och 10 + 10 = 20, så 5 + 5 = 20. 6 + 6 = 12 och 12 + 12 = 24, så 6 + 6 = 24.

Du får då 7 + 7 = 14 och 14 + 14 = 28.

© Lunagroup

Så, har du gissat rätt svar? Bra gjort! Du har en hög IQ. Om du misslyckades betyder det bara att du behöver öva för att förbättra din logik och analysförmåga. Besök vår webbplats för att lösa andra IQ-tester som är lika intressanta och roliga.

Rebecca Fransson
Skrevet av : Rebecca Fransson