Início » Tests » Mattegåta: Bara ett geni kan hitta lösningen på 30 sekunder!

Mattegåta: Bara ett geni kan hitta lösningen på 30 sekunder!

Om du gillar matematik, siffror och logiska spel är det här pusslet för dig.

Ta dig an utmaningen att öva och samtidigt bevisa att du har anlag för att bli ett geni. Du har trettio (30) sekunder på dig att göra det. Börja så snart du känner dig redo.

För att lösa gåtan ska du försöka bestämma morotens vikt. Den väger mellan ett (1) och fem (5) kilo. För att göra detta kommer du att ha flera bilder av vågar till ditt förfogande. På dem finns vikter och olika frukter och grönsaker. Med hjälp av varje våg måste du räkna ut vikten på varje livsmedel ett efter ett innan du kan räkna ut morotens vikt. Kom ihåg: du har bara trettio (30) sekunder på dig.

© Lunagroup

Varför lägga mattepussel?

Det är viktigt att ta sig tid att vila och ladda batterierna. Men om du vill få ut det mesta av denna avkopplingstid finns det inget bättre än ett litet pussel. Mattepussel stimulerar både din hjärna och hjälper dig att slappna av. Som ett resultat kommer dina stressnivåer att sjunka och du kommer att bli mer produktiv.

Les også  IQ-test: I detta matchningstest måste du ta bort 4 matchningar för att få 5 rutor!

Tiden är ute! Klarade du utmaningen?

Moroten vägde 4 kg! Grattis till alla som hittade rätt svar. Du är otroligt begåvad!

För att lösa pusslet snabbt och undvika att göra för många beräkningar var det viktigt att börja med att använda logik: ett körsbär är oundvikligen lättare än ett päron. Så om de två frukterna vägde totalt 4 kg, skulle päronet väga 3 kg och körsbäret 1 kg. När du sedan visste päronets vikt var allt du behövde göra att fortsätta beräkningen. I detta pussel vägde ananasen lika mycket som ett päron plus 2 kg, så den ska väga 6 kg. Om du sedan lägger ihop vikten av två körsbär och en ananas får du 7 kg, vilket är vikten av en pumpa och ett (1) kg mer. Pumpan vägde därför 6 kg. Eftersom du vet att pumpan är lika med morotens vikt plus 2 kg, subtraherade du morotens vikt och fick 4 kg. Oroa dig inte, här är lösningen i bilder för att hjälpa dig att förstå.

Les også  Mattegåta: Visa vilket mattegeni du är genom att hitta det saknade talet!
© Lunagroup

 

Glöm inte att dela denna gåta på sociala nätverk så att dina vänner och familj också kan anta utmaningen och upptäcka våra andra tester.

Dalia Wallin
Skrevet av : Dalia Wallin